HTML

Mielőbb új tanterv kellene!

Arról szeretnék beszélgetni az emberekkel, hogy mit kellene kihagyni az egyes tantárgyak anyagaiból és mit kellene beépíteni ahhoz, hogy a gyerekek nagy többségének a VALÓDI életre való felkészítést jelentse az iskola. Négy gyerekes és egy iskolás-unokás nagypapa vagyok, innen és egyéb ismeretségekből valók a tapasztalataim. Én az általánosra és a gimnáziumra gondolok. Reményeim szerint egy-két éven belül sikerülhet egy jó, közös "civil"- tanterv megalkotása.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.02.26. 16:57 Sz.Nagypapi

Meg van-e ön elégedve azzal, amit gyerekeinknek az általánosban, és a gimnáziumban tanítanak?

Szeretném, ha valahogy szavazni tudnánk erről a blogban, de annyira kezdő blogos vagyok, hogy még nem tudom, mit kell ehhez tudni! Összehozzuk valahogy.

Úgyanis, én sajnáltam a gyerekeimet, és annakidején magunkat is, milyen sok felesleges dolgot akarnak az iskolákban a fejünkbe tömni! Ugyanakkor sokan alig tanultak meg írni és olvasni! Pl.: érdemes-e tudni - és ezért tanítani,- akár gimn.-ban, mi a kovalens kötés? Érdemes tudni integrálni és deriválni gimnáziumban? Nyelvtani szabályokat bemagoltatni akár általánosban? A paták száma és a szikek száma! Óh! Stb., stb. Ugyanakkor tájékozatlanok maradnak a gyerekek, milyen foglalkozások is vannak, ott mit is csinálnak, milyen iskolák kellenek hozzá, vagy, hogy miből van a szódavíz, az áram, mi kell az ország ügyeinek a befolyásolásához, hivatalos ügyek elintézéséhez.

Tehát, kiváncsi vagyok, kinek mi a véleménye erről. Próbáljunk segíteni a jövő nemzedékének, hogy több VALÓDI tudást szerezzhessenek, és ne terheljék őket felesleges tananyagrészekkel!

A tanítás nagyon összetett feladat, a társadalmi megbecsüléstől a különböző módszerekig nagyon sok minden beletartozik, és természetesen a N.A.T. is. A sok összetevő közül javaslom csak a tantervre hagyatkozni, a többiekkel majd foglalkozik valaki más, mert egyébként biztosan parttalanná válna a konzultációnk, javaslataink.

Javaslom, először beszéljük meg, milyen (mekkora) tudást is várjunk el az általános iskolát végzettektől! Nyilván itt nem lehet kihagyni a jövőbeli gimnáziumi elvárásokat sem, de nem mindenki tanul tovább....És ugye a gimnáziumban is változtatni szeretnénk, amely a felsőoktatásra is próbál felkészíteni. Tehát, maradjunk szorosan a N.A.T.-nál, épp elég nagy falat ez magában.

Pedagógusok reagálása külön örömet jelent mindnyájunknak!

Nagypapi

1 komment

Címkék: tananyag tanterv javítás


A bejegyzés trackback címe:

https://ujtanterv.blog.hu/api/trackback/id/tr591792678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemkeom 2010.02.26. 17:16:31

Hát ha most hozzászólni nem is tudok érdemben, de kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle.
Marci
süti beállítások módosítása